PKN
 
Protestantse Gemeente Koekange
WELKOM

WELKOM
Elke zondagmorgen luidt de kerkklok over ons dorp Koekange. Het is een uitnodiging van de Protestantse Gemeente te Koekange. Sinds de veenontginning komen mensen in het eeuwenoude Godshuis aan de Kerklaan samen. Koekange is een randveenontginning, dat ontstaan is in de Middeleeuwen in het Echtenerveen in de Zuidwest hoek van Drenthe. Het wordt voor het eerst vermeld in het jaar 1290. Tot het jaar 1331 ging men in Blijdenstein ter kerke. In dat jaar kreeg Koekange toestemming om een eigen kerk te bouwen. Het huidige gebouw dateert uit het jaar 1834. De nu protestantse gemeente was tot 2012 een hervormde gemeente.
In onze dorpskerk zoeken en beleven wij – in het voetspoor van vele generaties voor ons – Gods aanwezigheid in ons midden. Met de bijbel open zoeken we verdieping en bemoediging om in deze wereld te staan en er voor elkaar te zijn. Als christelijke  gemeente zien wij onszelf als een kring van mensen rondom Jezus Christus. Iedereen is hierin weer anders. En iedereen is even welkom! In ons visitekaartje staat vermeld wie wij als kerk willen zijn:

 

 
Onze zondagse diensten beginnen om 9.30 uur aan de Kerklaan 20. Oppas kan ter plekke worden geregeld. Voor contact: prot.gem.koekange@gmail.com.

Weet je welkom!
 
 
 
 
 

Contact
                                                 meer
 
Info over de diensten vanaf 30 januari 2022.
Bij de Diensten meer
 
Digitale uitzending
digitale uitzending
Online meekijken
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.